Автор: Джъд Русо, theamericanconservative.com Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани стати: Бунт в САЩ заради нелегалните

...
Автор: Джъд Русо, theamericanconservative.com Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани стати: Бунт в САЩ заради нелегалните
Коментари Харесай

Твърд отпор срещу Байдън заради мигрантите. Губернатори го обвиняват в незаконни действия и сами организират защита на щатите си

Автор: Джъд Русо, theamericanconservative.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани стати: Бунт в Съединени американски щати поради незаконните мигранти - Тексас активизира националната армия и отхвърли да се подчини на Байдън, половин Америка ги поддържа

Властите в Тексас извеждат 102 100 незаконни мигранти в други елементи на Съединени американски щати

В следващия епизод от продължаващия спор сред Остин и Вашингтон по отношение на защитата на границите, губернаторът на Тексас Грег Абът разгласява писмо, в което твърди, че " федералното държавно управление е нарушило контракта сред САЩ и обособените щати ".

“Федералното държавно управление наруши договора сред Съединените щати и щатите. Изпълнителната власт
на Съединените щати има конституционното обвързване да ползва федералните закони, които пазят обособените щати, в това число имиграционните закони, които са в действие сега. Президентът Байдън отказа да приложи тези закони и даже ги наруши. Резултатът е, че той счупи всички рекорди по противозаконна имиграция. Въпреки че беше предизвестен в поредност от писма - едно от които му връчих персонално - президентът Байдън подцени настояването на Тексас да извършва конституционните си отговорности.

- Президентът Байдън наруши клетвата си да извършва прецизно имиграционните закони, признати от Конгреса. Вместо да преследва имигрантите за федералното закононарушение " нелегално влизане в страната ", президентът Байдън изпрати своите
юристи във федералните съдилища за да съди Тексас за това, че е подхванал дейности за защита на границата.

- Президентът Байдън инструктира своите организации да подценяват федералните закони, които задължават незаконните имигранти да бъдат арестувани. Това води до противозаконното, всеобщото и предварителното им освобождение в Съединените щати.

- Разхищавайки средства на данъкоплатците, рушейки инфраструктурата за гранична сигурност на Тексас, президентът Байдън насочи нелегалните имигранти от 28-те законни входни точки по южната граница на щата - мостове, където никой не се дави - към рисковите води на Рио Гранде.

Заради беззаконната гранична политика на президента Байдън повече от 6 милиона незаконни имигранти са минали през нашата южната граница единствено за 3 години. Това е повече от популацията на 33 щата в страната. 

Този незаконен отказ да се защитят щатите е нанесъл невиждани вреди на хората на всички места в Съединени американски щати.

Джеймс Мадисън, Александър Хамилтън и другите бащи-основатели, които написаха Конституцията на Съединени американски щати, предвидиха, че обособените щати не би трябвало да бъдат оставяни на милостта на един неспазващ закона президент, който не прави нищо, с цел да спре външните заплахи като картелите, които прекарват милиони незаконни имигранти през границата.

Ето за какво основателите на Конституцията са присъединили както
член IV, § 4, който планува, че федералното държавно управление " ще пази всеки [щат] от настъпление ", и

член I, § 10, точка 3, който признава " суверенния интерес на щатите да пазят своите граници ".
Arizona v. United States, 567 U.S. 387, 419 (2012) (Scalia, J., dissenting).

Неспособността на администрацията на Байдън да извърши отговорностите, наложени от член IV, § 4, докара до задействане на член I, § 10, точка 3, която резервира правото на всеки щат на самоотбрана.

Поради тези аргументи към този момент разгласих " навлизане " по силата на член I, § 10, точка 3, с цел да се базира на конституционното пълномощие на Тексас да се пази.

Това пълномощие е висш закон на щата и има преимущество пред всички федерални закони. Националната армия на Тексас, Министерството на публичната сигурност на Тексас и други служби на Тексас започват действия в сходство с тези пълномощия, както и с щатското законодателство, с цел да обезпечат сигурността на границата на Тексас. ”

В писмото ясно и без хиперболи се излагат причините за пълномощията на Тексас да пази личната си граница при липса на федерална отбрана. Както означават коментаторите, то провокира президента Байдън да изпрати войски за отваряне на границата в дословния смисъл на думата.

Все повече губернатори, сенатори и конгресмени показват поддръжката си за позицията на Абът, която отваря някои конституционни въпроси, които са останали позабравени почти от средата на 19-ти век, когато е имало полемики по сходни тематики. Това е огромен проблем.

След като прекрати президентската си акция губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, както и неговият сътрудник от Флорида - сенаторът Марко Рубио, откриха силата на домашните видеоклипове с непрофесионална камера. Във видео от тази седмица ДеСантис заяви, че правата на обособените щати да отблъскват настъпление са били заложени още от бащите-основатели и че има мирис на двуличие в рецензиите от страна на демократичните юрисдикции, които са решили да подценен федералния закон, с цел да дадат превес на личните си разбирания.

Разбира се, най-важната вест от седмицата не беше отразена на първите страници на " Ню Йорк Таймс ", " Уолстрийт Джърнъл " или " Вашингтон Пост ". Не всеки има предпочитание да обърне внимание на този въпрос.

Джуд Русо е основен редактор на The American Conservative и помощник на The New York Sun.

Инфо: theamericanconservative.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР